Schade, en nu?

 1. Meld je schade direct bij jouw adviseur
  Dit kan per telefoon, mail of via het contactformulier op www.luyten.nl. Jouw adviseur zorgt dat jouw schademelding snel en volledig bij ons terecht komt.
 2. Wij beoordelen jouw schademelding
  Wij beoordelen aan de hand van de aangeleverde informatie of er dekking is volgens de polisvoorwaarden en welk bedrag er aan je uitgekeerd wordt.

  • Missen wij nog informatie? Dan vragen wij deze op
   Soms hebben we nog meer informatie nodig. Wij vragen deze op bij jouw adviseur, zodat deze jou kan helpen met het verzamelen van de juiste informatie. Denk hierbij aan foto’s, aankoopnota’s en offertes.
  • Wij schakelen een schade-expert in wanneer het om een grote schade gaat
   Bij grote schades besteden wij het vaststellen van de schade oorzaak en de omvang van de schade uit aan een schade-expert. Wij plannen een afspraak voor je in. Jouw adviseur is bij deze expertise aanwezig om jou te ondersteunen.
 3. Wij informeren jou over de dekking
  Zodra wij ons een goed beeld hebben kunnen vormen van de schade, informeren we jou over de dekking. We laten jouw adviseur weten of de schade verzekerd is, of er een eigen risico is en wat wij verder nodig hebben om het schadebedrag aan je over te maken. Wanneer er geen dekking is op de verzekering, lichten wij dit toe middels een brief.
 4. Wij keren het schadebedrag aan jou uit
  Als de schade gedekt is en wij hebben alle benodigde stukken ontvangen; dan keren wij het schadebedrag aan jou uit op het bij ons bekende bankrekeningnummer.

  • Soms keren wij het schadebedrag rechtstreeks aan de reparateur uit
   Dit doen wij wanneer jij dit met de reparateur hebt afgesproken en dit schriftelijk is vastgelegd
  • Soms keren wij het schadebedrag rechtstreeks aan de tegenpartij uit
 5. Wij laten je weten dat de schade afgehandeld is
  Graag horen wij of je tevreden bent met het verloop van de schade. Wij zullen je per mail vragen om hierover vragen te beantwoorden. Uiteraard mag je dit ons ook laten weten.

Heb je een vraag over onze schadebehandeling?
Mail (schade@luyten.nl) of bel (076-5021087) ons gerust!